Intervenție SMURD pentru un bolnav de COVID-19. Misiunea a fost efectuată de un medic din România împreună cu o echipă de la Cahul

  • 13 Mai 2020 15:45
Intervenție SMURD pentru un bolnav de COVID-19. Misiunea a fost efectuată de un medic din România împreună cu o echipă de la Cahul

Un bărbat în vârstă de 64 de ani de la Cahul, diagnosticat cu COVID -19 și probleme respiratorii a fost preluat de la unitatea medicală din Cahul și transportat cu o echipă SMURD la Institutul de Medicină Urgentă din municipiul Chișinău.

Potrivit IGSU misiunea a fost efectuată de un medic SMURD România  în comun  cu echipa din cadrul Detașamentului  Salvatori și Pompieri Cahul și medicii Spitalului raional, în după amiaza zilei de 13 mai.

Transportarea asistată  a persoanei a fost efectuată pe cale terestră  prin intermediul ambulanței de terapie intensivă  de tip C1.

Pe parcursul drumului acesta a fost strict monitorizat de echipa mixtă, fără de a suporta complicații.

Amintim că un grup de 42 de medici și paramedici din România activează în spitalele din țara noastră în suportul sistemului medical din Republica Moldova. Activitatea acestora se desfășoară în secțiile  de terapie intensivă a unităților medicale. Pe parcursul a două săptămâni în comun cu colegii din Republica Moldova aceștia  intervin în misiuni primare, pentru acordarea ajutorului necesar oamenilor, aflați în dificultate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău