Intervenția de urgență în urma incendiului de la Colectiv, o acțiune necoordonată

  • 22 Martie 2016 17:14
Intervenția de urgență în urma incendiului de la Colectiv, o acțiune necoordonată

Intervenția de urgență în urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost în mare parte o acțiune necoordonată.

UPDATE: Potrivit documentului, planul roșu de intervenție nu a fost declanșat imediat, ci cu o întâriziere de 18 minute.

"Cu toate că cel puțin unul dintre apelurile primite conținea elemente care arătau existența unei situații foarte grave, Planul Roșu de Intervenție nu a fost declanșat imediat ci doar după parcurgerea unor etape, prevăzute în legislația în vigoare, care pot fi descrise ca fiind birocratice, în condițiile în care aceeași legislație permite și mecanisme mai rapide de intervenție pentru alte situații de urgență (dezastre aviatice sau feroviare etc). Astfel, Planul Roșu de Intervenție a fost declanșat, la ora 22:50, la 18 (optsprezece) minute de la primele apeluri la numărul unic de urgență și la 7 (șapte) minute de la momentul informațiilor primite de la echipajele aflate la locul intervenției", se arată în raportul Guvernului, informează Mediafax.ro.


Intervenția a avut elemente de improvizație a autorităților, se arată într-o sinteză a raportului Corpului de control al premierului privind intervenția de urgență la incendiul din clubul bucureștean.

Potrivit documentului, absența coordonării a fost generată în principal de: "lipsa de exerciții în caz de urgențe majore, neconcordanțe în legislație și baza materială deficitară".

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău