Interpreți din 12 țări vor participa la Festivalul ”Două inimi gemene”

  • 15 Octombrie 2014 16:30
Interpreți din 12 țări vor participa la Festivalul ”Două inimi gemene”

Festivalul ”Două inimi gemene” va aduce la Chișinău anul acesta participanți din 12 țări, care vot interpreta piese scrise de Ion Aldea Teodorovici.

Evenimentul se va desfășura, tradițional, pe 13 și 14 noiembrie și va culmina cu Gala Laureaților, pe 15 noiembrie, de ziua în care s-a născut Doina Aldea Teodorovici. 

Organizatorii susțin că interesul interpreților de peste hotare pentru acest festival-concurs a crescut. Astfel printre țările care participă în premieră la Festivalul ”Două inimi gemene” de la Chișinău se numără Austria, Georgia și Letonia, a menționat Eugenia Marin, mama regretatei Doina Aldea Teodorivici. Tinerii veniți din străinătate cântă cu mare entuziasm piesele lui Ion Aldea Teodorovici, în limba română, a subliniat Eugenia Marin, amintindu-și de unii dintre participanții de la edițiile precedente.

”Amintiți-vă și de interpretul din Bulgaria, și de cel din Kazahstan. Închipuiți-vă când s-a suit interpretul rus pe scenă și a început să cânte ”Pentru ea”. Și în genunchi! Asta dă dovadă de mare cultură, pentru că nu trebuie să împărțim oamenii după naționalitate, dar după suflet, după ceea ce pot ei da omenirii” a menționat Eugenia Marin.

În premieră, interpreții vor fi acompaniați de bandul condus de Cristian Aldea Teodorovici, pentru piesele cântate de participanți în limba română, a adăugat directoarea Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, care face parte din comitetul de organizare a festivalului. ”Interesul este foarte mare din partea tineretului și este firesc. Este acea creație care ne răvășește sufletul, creația lui Ion Aldea Teodorovici. Și interpretarea Doinei este atât de sensibilă și atât de firească. Și noutatea că interpreții vor fi acompaniați de un band viu este foarte bună” a declarat Svetlana Bivol.

În total, vor fi 27 de participanți la secțiunea pentru copii și 29, la secțiunea pentru adulți. Aproximativ jumătate sunt din străinătate, iar ceilalți – din Republica Moldova.

Printre partenerii festivalului se numără Ministerul Culturii, care a oferit pentru desfășurarea evenimentului 80 de mii de lei, și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Costul întregului proiect se ridică la 1 mln. 400 de mii de lei. Prețul biletelor de intrare la festival va varia între 50 și 70 de lei în primele două zile, când concursul va avea loc la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, și între 50 și 150 de lei la Gala Laureaților, care se va desfășura la Palatul Național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău