Interpol a refuzat urmărirea internațională a fostului șef anti-doping din Rusia

  • 21 Februarie 2018 17:39
Interpol a refuzat urmărirea internațională a fostului șef anti-doping din Rusia

Interpol a refuzat să includă numele lui Grigori Rodcenkov, informator al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), în baza de date a persoanelor date în urmărire, anunta Interfax.

Potrivit sursei agentiei, după ce a examinat cererea părții ruse, Secretariatul General al Interpol a considerat că urmărirea penală a lui Rodcenkov are caracter politic.

Potrivit Interfax, cererea de includere a lui Rodchenkov în lista persoanelor urmarite a fost trimisă la Interpol în luna octombrie.

Rodcenkov este fostul șef al laboratorului anti-doping de la Moscova – RUSADA. El a fugit din Rusia și a devenit informatorul WADA dupa ce a confirmat dezvalurile privind dopajul de stat in sportul din Rusia (impulsul fugii i-a fost dat de moartea suspecta a doi directori care i-au precedat la conducerea RUSADA – n.r.). Mărturia sa a constituit baza anchetei, după care Rusia a fost acuzată ca a implementat un program de dopaj pe scară largă cu sprijin la nivel de stat. Autoritățile ruse neagă categoric existența unui astfel de program.

În Rusia, Rodcenkov este acuzat de obstrucționarea justiției, trafic ilegal de substanțe chimice și abuz în serviciu.
Din cauza acuzațiilor de dopaj, Federatia de Atletism a Rusiei nu a putut participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în 2016. La Jocurile Olimpice din Coreea de Sud – 2018, sportivii din Rusia evolueaza sub steag neutru, notează Pagina de Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău