Interpol | 286 de suspecți arestați și 22 de grupări de traficanți de persoane destructurate în urma unei ample operațiuni internaționale

  • 26 Iulie 2021 13:55
Interpol | 286 de suspecți arestați și 22 de grupări de traficanți de persoane destructurate în urma unei ample operațiuni internaționale

O amplă operațiune internațională de poliție în mediile de traficanți de persoane, desfășurată între 5 și 9 iulie, a dus la arestarea a 268 de suspecți și destructurarea a 22 de grupări infracționale, a informat luni Interpol, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Operațiunea Liberterra oferă o imagine pe cinci zile a situației acestui trafic internațional și a motivației principale a acestor rețele infracționale foarte bine organizate: profitul', a declarat într-un comunicat Jürgen Stock, secretarul general al Interpol.

'Cu 22 de grupări destructurate, ea arată de asemenea ce se poate realiza cu ajutorul unei acțiuni globale, coordonate a forțelor de ordine', a adăugat el.

Operațiunea Liberterra, coordonată de Interpol, a mobilizat forțe de ordine din 47 de țări, care au efectuat în jur de 500.000 de inspecții la puncte de control, în aeroporturi sau în zone prioritare identificate de serviciile de informații.

Ea a permis salvarea a 430 de victime ale traficului de ființe umane și identificarea a 4.000 de migranți clandestini originari din 74 de țări diferite.

Mulți dintre aceștia au avut nevoie de asistență medicală, psihologică și de cazare, fiind preluați de serviciile de profil.

În cadrul operațiunii, autoritățile sudaneze au salvat 253 de persoane și au arestat 32 de suspecți, iar paza de coastă tunisiană a acordat asistență unui număr de 69 de migranți africani după ce a primit un apel de ajutor.

În urma operațiunii, susținută de Europol, Organizația Internațională pentru Migrații și Biroul Națiunilor Unite contra drogurilor, au fost deschise 60 de noi anchete transfrontaliere, mai precizează organizația de poliție cu sediul la Lyon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău