Internet gratuit în spațiile publice din UE. Comisia Europeană va oferi finanțare

  • 21 Martie 2018 12:21
Internet gratuit în spațiile publice din UE. Comisia Europeană va oferi finanțare The Daily Star

Comisia Europeană a decis astăzi să finanțeze instalarea de puncte de acces gratuit la internet wireless în spațiile publice, iar banii vor fi oferiți orașelor și comunelor din statele membre.

Autoritățile pot depune cererile începând cu luna mai, iar până atunci, municipalitățile trebuie să se înregistreze pe un portal lansat astăzi. Comisarul european pentru economie digitală, Mariya Gabriel, spune că prin acest program mii de persoane vor avea acces gratuit la internet în întreaga Uniune.

„Prin inițiativa lansată astăzi, Comisia Europeană finanțează în premieră achiziția și instalarea de către municipalități a unor puncte de acces gratuit la internet wifi în spațiile publice. Datorită programului WiFi4EU, comunitățile locale vor putea oferi conexiune la internet de înaltă calitate cetățenilor și vizitatorilor, încurajând în același timp dezvoltarea de servicii digitale inovatoare. Finanțarea se va face pe bază de cupoane în valoare de 15.000 de euro fiecare. Autoritățile locale vor avea libertatea de a alege furnizorul care va fi plătit de Comisia Europeană”, a declarat Mariya Gabriel.

Într-un comunicat, executivul comunitar precizează că într-o primă etapă o mie de localități vor primi finanțare, iar fiecare țară participantă va primi cel puțin 15 bonuri valorice. Până în anul 2020 sunt puse la dispoziție 120 de milioane de euro din bugetul Uniunii.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău