Intermediarul din „dosarul Gorbunțov”, condamnat la 4 ani de închisoare

  • 23 Mai 2018 14:07
Intermediarul din „dosarul Gorbunțov”, condamnat la 4 ani de închisoare

Achitat de Judecătoria Hîncești pentru contrabandă cu bani în proporții deosebit de mari, intermediarul din „dosarul Gorbunțov”, a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Chișinău, la 4 ani închisoare, cu executare, acesta fiind anunțat în căutare internațională.

Potrivit unui comunicat, procurorii au prezentat probe care arată că în noaptea de 7 octombrie 2016, inculpatul a introdus pe teritoriul R. Moldova, prin contrabandă, suma de 30.000 euro, echivalentul a 663.900 lei, pe care i-a primit în orașul Moscova, Federația Rusă. 

„Potrivit materialelor cauzei penale, care are tangență cu acest dosar, inculpatul ar fi primit suma respectivă drept recompensă pentru a-l influența pe killerul Vitalie Proca să-și schimbe depozițiile în dosarul tentativei de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunțov”, precizează oamenii legii.

Pe 19 iulie 2017, magistrații primei instanțe l-au achitat pe inculpat, pe motiv că fapta nu întrunește elementele infracțiunii de contrabandă, săvârșită în proporții deosebit de mari. Procurorii au contestat sentința de achitare, insistând pe condamnarea inculpatului. Astfel, prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, ieri, apelul procurorului a fost admis, inculpatul fiind condamnat la 4 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. De asemenea, a fost dispusă încasarea forțată și gratuită, în folosul statului, a echivalentului sumei de 20 000 euro.

Decizia Curții de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău