Interferențe ale Kremlinului în alegerile parlamentare din Germania (investigație internațională)

  • 05 Aprilie 2019 14:18
Interferențe ale Kremlinului în alegerile parlamentare din Germania (investigație internațională)

Reprezentanți ai Dumei de Stat și ai Administrației Prezidențiale din Rusia au fost implicați în interferențe în alegerile parlamentare germane - scrie agenția RBC, citând o investigație comună realizată de BBC, ZDF, Der Spiegel și La Repubblica, potrivit Rador.

Potrivit jurnaliștilor, reprezentanții autorităților ruse au elaborat o strategie pentru ca Markus Frohnmaier, candidat al formațiunii de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), să câștige în alegeri și să intre în Bundestag.

În aprilie 2017, de exemplu, Petr Premiak, consilier al deputatului rus Viktor Șreider (Partidul Rusia Unită), le-a transmis oficialilor din Administrația Prezidențială a Rusiei o scrisoare în care a descris "metodele de lucru" pentru alegerile din Germania. Destinatarii scrisorii erau Aleksandr Manjosin, șeful Direcției de politică externă al Administrației Prezidențiale a Rusiei, și Serghei Sokolov, șeful Departamentului de politică externă al Kremlinului.

Deputatul Viktor Șreider a atașat acelei scrisori și un document intitulat "Politica externă a echipei", care conținea detalii referitoare la "organizarea de mitinguri și alte acțiuni de protest în țările UE, menite să discrediteze evenimente sau persoane care se opun tendințelor externe ale Federației Ruse".

De asemenea, textul conținea o secțiune care sugera că Markus Frohnmaier ar trebui susținut la alegerile parlamentare din Germania. "În Bundestag, va exista un deputat propriu, absolut controlat" - se mai menționa în document.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău