Interes sporit pentru dezvoltarea proiectelor de producere a energiei electrice utilizând energia solară. ANRE a ”tras la sorți” înregistrarea

  • 17 Aprilie 2022 12:43
Interes sporit pentru dezvoltarea proiectelor de producere a energiei electrice utilizând energia solară. ANRE a ”tras la sorți” înregistrarea

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a lansat procedura de recepționare a cererilor de confirmare a statutului de producător eligibil și de repartizare a cotelor pentru energia electrică la tarife fixe produsă din surse regenerabile de energie, pentru solicitanții cu proiecte care au la bază energia solară, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, procedura de depunere a cererii și confirmare a statutului de producător eligibil se desfășoară în conformitate cu Regulamentul privind confirmarea statutului de producător eligibil aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 251/2019 din 5 iulie 2019 și în baza principiului ”primul venit, primul servit”.

Din cauza că la prima oră în fața sediului ANRE erau prezenți concomitent 135 de solicitanți, reprezentanții ANREspun că au fost în imposibilitatea stabilirii ordinii de înscriere în registru și au aplicat procedura de tragere la sorți conform prevederilor 58-60 din Regulament. Astfel, fiecare participant, în ordinea alfabetică, a extras pe rând, câte un plic în care erau fișe cu cifre arabe, în așa mod fiind stabilită ordinea de înregistrare a cererilor pentru cei 135 solicitanți. Întreaga procedură a fost efectuată transparent, într-un spațiu înzestrat cu mijloace de înregistrare video și audio.

Solicitanții care au venit după demararea tragerii la sorți au fost înregistrați conform principiului ”primul venit, primul servit”. Procesul de depunere a cererilor va continua până la confirmarea statutului de producător eligibil pentru întreaga capacitate stabilită prin Hotărârea de Guvern.

Ulterior înscrierii în Registrul corespondenței de intrare, în termen de 30 zile, ANRE, de comun cu instituțiile guvernamentale de resort, va demara procedura de verificare a documentelor anexate și conformitatea declarațiilor depuse și va confirma statutul de producător eligibil solicitanților care întrunesc cerințele legale.

Toate informațiile privind procedura de confirmare a statutului de producător eligibil sunt disponibile pe pagina web oficială a ANRE, la secțiunea – Energie regenerabilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău