Interconectorul de gaze Bulgaria-România va intra în exploatare

  • 10 Noiembrie 2016 14:39
Interconectorul de gaze Bulgaria-România va intra în exploatare

Operatorii din domeniul gazelor Bulgartransgaz EAD și Transgaz S.A. - România au finalizat construcția interconectorului de gaze dintre Bulgaria și România.

Lungimea sa totală este de 25 de kilometri, din care 15,4 kilometri se află pe teritoriul Bulgariei, 7,5 kilometri pe teritoriul României și 2,1 kilometri - tronsonul subacvatic aflat în Dunăre - conducta de gaze de rezervă și principală. Bulgartransgaz EAD și Transgaz S.A. au semnat anul acesta un contract cu compania austriacă Habau privind construirea gazoductului principal și de rezervă pe sub Dunăre, informează Ministerul Energiei de la Sofia.

Prin punerea în exploatare a interconectorului este îndeplinită una dintre cerințele Uniunii Energetice Europene privind construirea conexiunii lipsă dintre sistemele de transport al gazelor între state. Integrarea pieței regionale a gazelor naturale a crescut în Europa de Sud-Est. Interconectorul Bulgaria-România va contribui la diversificarea livrărilor de gaze naturale pentru cele două țări, fiind garantată aprovizionarea permanentă și sigură cu gaze naturale pentru consumatorii casnici și industriali din Bulgaria și din România. Inaugurarea interconectorului Bulgaria-România va avea loc vineri, 11 noiembrie, la orele 12:00, în orașul bulgăresc Marten.

La ceremonie au fost invitați premierul bulgar, Boiko Borisov, vicepremierul responsabil cu fondurile europene și politica europeană, Tomislav Doncev, reprezentanți ai guvernului României, ai Comisiei Europene și alții, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău