Intenția Parlamentului Ucrainei de a include în Constituție obiectivele de aderare la UE și la NATO, declarată constituțională

  • 22 Noiembrie 2018 13:48
Intenția Parlamentului Ucrainei de a include în Constituție obiectivele de aderare la UE și la NATO, declarată constituțională

Curtea Constituțională de la Kiev a decis că amendamentele la legea fundamentală a Ucrainei care propun ca obiectivele de aderare la UE și la NATO să fie incluse în Constituție este perfect constituțională - a anunțat, joi, un deputat din partidul pro-prezidențial "Blocul lui Petro Poroșenko", adăugând că hotărârea Curții a fost transmisă deja Palamentului ucrainean.

"Astfel, Parlamentul va examina această decizie în ședința de joi" - a precizat sursa. Informația a fost confirmată și de reprezentantul președintelui în Parlamentul Ucrainei, deputatul Irina Luțenko.

„Decizia de a recunoaște constituționalitatea amendamentelor propuse de președintele țării a fost susținută de majoritatea covârșitoare a judecătorilor Curții Constituționale" - a afirmat parlamentarul. Decizia Curții Constituționale de la Kiev vine după ce, pe 20 septembrie, Parlamentul Ucrainei a făcut primul pas către înscrierea în Constituție a obiectivelor de aderare a țării la NATO și la UE.

Atunci, deputații ucraineni au votat pentru înaintarea proiectului de lege către Curtea Constituțională. Proiectul de lege a fost depus la Parlament de președintele țării, Petro Poroșenko. După avizul Curții Constituționale, legea trebuie adoptată de parlamentari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău