Intenția de a construi o nouă piață provoacă nemulțimiri

  • 07 Noiembrie 2014 14:27
Intenția de a construi o nouă piață provoacă nemulțimiri

Producătorii de fructe și legume se arată numulțumiți de inițiativa Ministerului Agriculturii de a construi o piață comercial-agricolă în centrul capitalei. Ei se tem că vor fi impuși să plătească taxe mai mari pentru a obține un loc de vînzare.

Inițiativa construcției unui centru agroalimentar unic în capitală, amenajat cu cele mai moderne dotări pentru agricultori, datează încă din anul 2010. Scopul acestuia este de a asigura piața internă cu produse agroalimentare de calitate, direct de la producători. Totuși, proiectul a trenat din lipsă de bani, dar și a opoziției mai multor deputați.  

Potrivit ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în prezent proiectul e pe ultima sută de metri, construcția pieței urmând să înceapă din anul viitor.

”Nu am putut depăși câteva obstacole, însă acum totul este pregătit și cred că, din anul viitor, se va începe construcția acestei piețe absolut necesare pentru noi”, a declarat Vasile Bumacov.

Producătorii de fructe și legume nu sunt de acord cu inițiativa Ministerului Agriculturii. Ei spun că astfel autoritățile vor să le interzică să-și vândă liber marfa, făcând lobby marilor comercianți. 

- Nu e o decizie bună, pentru că țaranul vine cu te miri ce acolo. Adună din puținul care îl are pentru o pâine. Mai ales bătrânii, le este foarte greu.

- Nu sunt de acord cu asa ceva.

- Nu m-am gandit la aceasta. Dar ne va fi greu.

- Nu!

- Eu vin de la sat, am marfa mea. Nu-mi trebuie centrul vostru comercial.

Locuitorii capitalei sunt însă de altă părere. Ei spun că vor avea doar de caștigat de pe urma unei piețe agricole unice, unde să fie comercializată marfă de calitate, la standardele internaționale.

- Lasă să o facă. Oamenilor le va fi mai ușor.

- Va fi mai comod pentru oameni, mai aproape. Dar să deschidă și rute de microbuz.

- E o ideie foarte bună, cel puțin senzația va fi mai plăcută.

- Sunt de acord. Vor fi buticuri, marfă de calitate.

Costul total al construcției Centrului Agroalimentar Chișinău este estimat la 40 de milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană de Investiții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău