Intensificare a violențelor în Estul Ucrainei. Separatiștii pro-ruși au ucis încă trei militari ucraineni

  • 15 Februarie 2021 13:30
Intensificare a violențelor în Estul Ucrainei. Separatiștii pro-ruși au ucis încă trei militari ucraineni

Trei militari ucraineni au fost uciși în explozia unei mine, în estul separatist al Ucrainei, devastat de război, în care violențele par să se intensifice, în pofida unui armistițiu încheiat anul trecut, a anunțat armata ucraineană, relatează AFP.

Mina a explodat în apropierea satului Novolungansk, la aproximativ 50 de kilometri de fieful separatist Donețk, a precizat duminică, într-un comunicat, armata ucraineană.

Doi militari ucraineni au fost uciși în confruntări cu combatanți separatiști vineri.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a efectuat joi o vizită pe linia frontului, însoțit de diplomați occidentali, a denunțat o relansare a violențelor de către separatiști, susținuți de Moscova.

”Numărul atacurilor rebelilor a crescut în ultima perioadă”, a denunțat el, apreciind că aceste ”provocări” sunt ”organizate” de către ”ucigași profesioniști” trimiși special pe linia frontului.

”Separatiștii vor să facă armistițiul să eșueze, însă noi nu vom permite acest lucru”, a avertizat el.

Această nouă intensificare a violențelor a avut loc în contextul marcării a șase ani de la acordurile de la Minsk, la 12 februarie 2015, mediate de Franța și Germania, care au condus la o scădere a nivelului ostilităților.

Războiul din estul Ucrainei a început în 2014, după instalarea la putere a prooccidentalilor la Kiev, urmată de anexarea Crimeei de către Rusia. Kievul și Occidentul acuză faptul că separatiștii sunt susținuți militar și financiar de Rusia, acuzații pe care Moscova le dezminte.

Acest război s-a soldat cu peste 13.000 de morți și 1,5 milioane de deplasați.

Sursa: News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău