Intemperii în Europa - Bilanțul a crescut la 9 morți

  • 23 Decembrie 2019 09:06
Intemperii în Europa - Bilanțul a crescut la 9 morți

Bilanțul furtunilor care au lovit începând de joi Spania, Portugalia și Franța a crescut duminică la nouă morți, după decesul unui pescar din Catalonia care a fost înghițit de marea agitată, informează AFP, preluat de Agerpres.

Două persoane au murit în Portugalia de joi seară și șapte în Spania, țara cea mai afectată.

"Din cauza vântului, un pescar a căzut în apă din vârful stâncilor și a murit, în Sant Feliu de Guíxols", o stațiune balneară situată la o sută de kilometri nord-est de Barcelona, a anunțat într-un comunicat emis duminică administrația regională a Cataloniei (nord-est).

Un alt pescar și trei polițiști locali au fost salvați și se află în siguranță după ce au sărit în apă într-o încercare nereușită de salvare a victimei, potrivit aceleiași surse.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Gărzii Civile, responsabil de anchetă, a explicat pentru AFP că ''din cauza furtunii, valuri mari au luat cinci pescari, dintre care unul a murit'' .

La serviciul pentru apeluri de urgență din Catalonia au fost primite 1.118 de apeluri asociate vântului puternic, în special pentru semnalarea unor copacii doborâți de rafale și a avarierii mobilierului urban sau acoperișurilor, potrivit autorităților regionale.

Acest deces crește la șapte numărul persoanelor decedate din cauza vremii nefavorabile din Spania, din cauza trecerii furtunii Elsa începând de joi seara, apoi a alteia, numită Fabien.

"Furtuna Fabien se îndepărtează rapid", a anunțat serviciul de meteorologie spaniol Aemet pe contul său de Twitter în jurul orei 11:30 GMT.

Cel puțin două persoane au murit în Portugalia începând de joi din cauza vremii nefavorabile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău