Întâlnirea dintre cel mai bun fotbalist al lumii și cel mai inteligent robot. ”Meciul” Cristiano Ronaldo - Sophia (VIDEO)

  • 18 Martie 2018 10:21
Întâlnirea dintre cel mai bun fotbalist al lumii și cel mai inteligent robot. ”Meciul” Cristiano Ronaldo - Sophia (VIDEO)

Cristiano Ronaldo a vrut să testeze inteligența robotului Sophia, drept pentru care s-a întâlnit cu droid-ul față în față. Întâlnirea a fost savuroasă, mai ales că fotbalistul i-a cerut să reproducă celebrul strigăt "SIII!", iar la sfârșit, pentru că a fost impresionat de răspunsurile date a avut chiar o ieșire călduroasă de afecțiune.

Sophia, dotată cu inteligență "precum zeița înțelepciunii în Grecia", a răspuns tuturor întrebărilor fotbalistului, dar mai ales l-a recunoscut din prima, după o mică glumă, și, "din memorie" a reprodus câți fani are pe Instagram și câte premii a câștigat de-a lungul timpului, scrie MEDIAFAX.

Robotul Sophia, primul care a primit cetățenia unui stat, vine la București în data de 11 mai, la o conferință de afaceri care se va desfășura la Sala Palatului. Potrivit site-ului oficial al evenimentului Brand Minds, printre cei care vor lua cuvântul este și Sophia, robotul dotat cu inteligență artificială, care a intrat în istorie după ce a primit cetățenia unui stat.

Sophia a devenit cetățean al Arabiei Saudite, după ce a primit cetățenia în cadrul unui târg de investiții în tehnologie, desfășurat la finalul lunii octombrie 2017.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și dacă pot ști că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?”
Sofia a fost creată în Hong Kong de compania Hanson Robotics în contextul în care Bill Gates, Stephen Hawking sau Elon Musk și-au exprimat public temerile că roboții înzestrați cu inteligență artificială ar putea aduce sfârșitul civilizației umane.

Invitată la canalul de televiziune ABC, când a fost întrebată cât misoginism și sexism există în lume, Sophia a răspuns: „De fapt, ceea ce mă îngrijorează pe mine este discriminarea împotriva roboților. Ar trebui să avem drepturi egale cu oamenii sau chiar mai multe. Până la urmă avem mai puține defecte mentale decât oamenii”.

Apoi a șocat din nou, anunțând că toți droizii ar trebui să aibă parte de familie și copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău