Întâlnire Zelenski-Erdogan vineri, la Istanbul, anunță presa turcă

  • 06 Iulie 2023 18:18
Întâlnire Zelenski-Erdogan vineri, la Istanbul, anunță presa turcă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se va deplasa vineri la Istanbul, unde va fi primit de șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat joi presa din Turcia, transmite AFP.

Potrivit cotidianului proguvernamental Sabah, cei doi președinți vor discuta în principal despre acordul privind exporturile de cereale ucrainene, încheiat în iulie 2022 cu medierea ONU și a Turciei, și despre care Rusia a declarat că nu vede 'niciun motiv' de a fi prelungit după data expirării, 17 iulie.

Moscova se plânge de mai multe luni de obstacole în calea unui alt acord, bilateral, semnat în iulie trecut cu ONU cu privire la exporturile sale de îngrășăminte, Rusia considerând că sectorul său agricol este afectat de sancțiunile adoptate de occidentali.

Deplasarea lui Volodimir Zelenski la Istanbul va avea loc cu câteva zile înaintea summitul anual al NATO, ce se va desfășura pe 11-12 iulie la Vilnius.

Președintele ucrainean a sosit joi la Sofia pentru o vizită oficială de o zi destinată în special discutării aderării Ucrainei la NATO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău