Întâlnire secretă între comuniști și ambasadorul Rusiei la Chișinău (Ziarul Național)

  • 20 Noiembrie 2013 09:05
Întâlnire secretă între comuniști și ambasadorul Rusiei la Chișinău (Ziarul Național)

REVISTA PRESEI DIN 20 NOIEMBRIE

Ziarul Național scrie că ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farid Muhametșin, a avut, marți, 19 noiembrie, o întrevedere secretă cu reprezentanții Partidului Comuniștilor la sediul formațiunii. Acesta nu a vrut să răspundă la întrebările reporterilor de la Ziarul Național, iar deputatul comunist Mark Tkaciuk s-a prefăcut că nu ar cunoaște nimic despre vizita ambasadorului rus. În același timp, deputatul Artur Reșetnicov a declarat că au făcut un schimb de opinii despre situația politică.

Timpul informează că un lot de mere moldovenești, care urmau să ajungă pe piața din Federația Rusă, a fost întors din drum de către angajații Rosselhoznadzor. Potrivit Rosselkhoznadzor, camionul a fost reținut pe motiv că lipsea certificat fitosanitar pentru marfă.

Vrem în Uniunea Europeană,  dar încă alegem comuniștii, titrează Adevărul care face referire la ultimul sondaj publicat ieri. În preajma Summit-ului de la Vilnius, tot mai mulți moldoveni își doresc integrarea europeană a țării, în defavoarea celei euro-asiatice. Pe acest val, coaliția de guvernare câștigă teren, însă opoziția rămâne în topul preferințelor electoratului. Potrivit sondajului, dacă duminica viitoare s-ar organiza un referendum, aproape 50% din moldoveni ar vota pentru aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Numărul euro-optimiștilor va crește datorită recomandării de abolire a vizelor pentru moldovenii care călătoresc în UE, ce urmează să fie făcută de către Comisia Europeană după Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, consideră experții.

Restricțiile la importul de bunuri  vor fi aplicate din 1 decembrie, informează Adevărul. Pentru a evita neplăcerile la vamă, transportatorii moldoveni refuză să ia colete care conțin produse alimentare. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) din România a suspendat, până la 1 decembrie, ordinul cu privire la noile restricții privind cantitățile de tutun, alcool și alimente ce pot fi aduse din afara Uniunii Europene. Decizia vine după aglomerația din vămi determinată de aplicarea prevederilor ce-i obligau pe călătorii care intră în România să completeze „Declarația de bunuri fără caracter comercial“. Adevărul publică lista bunurilor și cantitatea acestora permisă la intrarea în România.

Adevărul mai scrie și despre basarabeanul care a făcut mămăliga vedetă la New York. Americanii vin la restaurantul deschis de Radu Panfil în Brooklyn ca să încerce gustul „chestiei ăleia galbene“ lăudată în ziarul „New York Times“.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău