Întâlnire româno-ucraineană, la Odessa, inclusiv pe problema reglementării conflictului din Transnistria

  • 15 Iunie 2019 09:02
Întâlnire româno-ucraineană, la Odessa, inclusiv pe problema reglementării conflictului din Transnistria

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a avut, vineri, la Odessa, o întrevedere de lucru cu omologul din Ucraina, Pavlo Klimkin, principala temă de discuție vizând evoluțiile recente din Republica Moldova, "cu accent pe asigurarea unei tranziții pașnice și inclusive, pentru ieșirea din criză", informează MAE de la București într-un comunicat transmis AGERPRES.

În acest context, șeful diplomației române "a reiterat poziția României conform căreia voința cetățenilor, exprimată prin vot și reflectată în configurația politică a Parlamentului, este singura care asigură un proces politic legitim, bazat pe dialog".

De asemenea, ministrul Teodor Meleșcanu a subliniat că România "are deplina disponibilitate de continuare a Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, baza relației cu acest stat, în condițiile în care acesta va aplica strict Parteneriatul strategic și va continua ferm și consecvent parcursul său european, inclusiv implementarea Acordului de Asociere și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană și a reformelor necesare pentru apropierea de UE".

La întrevedere a participat și reprezentantul MAE ucrainean pentru dosarul transnistrean, Victor Kryzhanovsky, care a prezentat delegației române rezultatele întrevederilor avute la Chișinău, la data de 12 iunie, referitor la situația actuală din Republica Moldova.

Cu acest prilej, șeful diplomației române a făcut o referire și la dosarul transnistrean, reafirmând poziția României că reglementarea acestuia trebuie să se facă cu respectarea integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele sale internațional recunoscute și cu neafectarea vectorului său proeuropean.

Cele două părți au făcut un apel la calm, reținere și respectarea principiilor statului de drept și au subliniat importanța asigurării stabilității în Republica Moldova pentru Uniunea Europeană și pentru regiune, precizează MAE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8
Câțiva nori
Umiditate:87 %
Vint:0,5 m/s
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
15

Curs oficial BNM 26 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3244 0.0321
USD 17.7272 0.0335
RON 3.9914 0.0079
UAH 0.6595 -0.0028
RUB 0.2478 0.0013
Arhivă Radio Chișinău