Întâlnire Monica Babuc-Daniel Ioniță | România acordă o atenție deosebită restaurării obiectivelor culturale din R.Moldova

  • 17 Februarie 2017 16:15
Întâlnire Monica Babuc-Daniel Ioniță | România acordă o atenție deosebită restaurării obiectivelor culturale din R.Moldova

Lucrările de restaurare a Sălii cu Orgă și cele de construcție a clădirii Teatrului Republican Muzical-Dramatic „B.P. Hașdeu” din Cahul, precum și alte proiecte lansate cu sprijinul financiar al statului român, se află în atenția constantă a autorităților de la București. Asigurări în acest sens a dat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Culturii, Monica Babuc.

De asemenea, ambasadorul Daniel Ioniță a reafirmat sprijinul constant al Guvernului României și a instituțiilor de cultură pentru continuarea dialogului cultural și aprofundarea relațiilor de cooperare cu Republica Moldova.

Cei doi oficiali au discutat și despre schimburile culturale care se produc în ultimii ani între instituțiile culturale din România și Republica Moldova. În acest context, ei au menționat succesul de care se bucură Reuniunea Teatrelor Naționale, Gala Operelor Naționale, Salonul Internațional de Carte Bookfest.

De asemenea, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, și ministrul Culturii, Monica Babuc, au vorbit și despre conlucrarea privind elaborarea dosarelor comune transnaționale pentru Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Oficialii au menționat că, la etapa actuală, aceasta reprezintă o prioritate în cadrul relațiilor de colaborare culturală bilaterală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:1,54 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău