Întâlnire Candu - Iohannis: „Moldova e foarte aproape de sufletul meu”

  • 28 Septembrie 2017 15:01
Întâlnire Candu - Iohannis: „Moldova e foarte aproape de sufletul meu”

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Demnitarii au trecut în revistă ultimele evoluții și realizări privind agenda europeană a Republicii Moldova și alte aspecte de politică externă, dar și internă.

“Suntem locuitori ai Europei, iar vocația noastră este de a fi în Uniunea Europeană. Să mergem pe calea europeană nu e simplu, dar fără România ne-ar fi mult mai greu. Vă mulțumim pentru aprobarea ultimei tranșe a împrumutului de 150 de milioane de euro.”, a declarat șeful legislativului moldovean.

La rândul său, președintele Iohannis, a apreciat eforturile guvernării de la Chișinău.

“Ne bucură felul în care vă prezentați dumneavoastră, majoritatea parlamentară, guvernarea. Guvernul își face treaba cu calm și este foarte important că apar rezultate consistente. De aceea am agreat acordarea ultimei tranșe a împrumutului. Singurul lucru care ne interesează este ca Moldova să fie bine. Puteți să contați în continuare pe noi. Moldova e foarte aproape de sufletul meu. Sunt un prieten al Moldovei și o văd orientată spre Vest.”

Andrian Candu și Klaus Iohannis au trecut în revistă și proiectele privind interconectarea sistemului electro-energetic între Moldova și România și gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, care a fost declarat drept utilitate publică de autoritățile de la Chișinău. Președintele României a încurajat avansarea implementării lor.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, efectuează o vizită de lucru în România, unde a participat la summit-ul Aspen Energy și a avut o întrevedere cu președinții celor două Camere ale Parlamentului României, infomrează un comunicat al Parlamentului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Mon
7
Tue
7
Wed
8
Thu
3
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău