Întâlnire la Chișinău a reprezentanților PNL România cu membrii PNL Diaspora Republica Moldova

  • 25 Martie 11:14
Întâlnire la Chișinău a reprezentanților PNL România cu membrii PNL Diaspora Republica Moldova

Reprezentanții Partidului Național Liberal trec tot mai des Prutul pentru a fi mai aproape de frați. Întărirea legăturilor între cele două maluri ale Prutului, în interiorul aceluiași partid, a fost unul dintre obiectivele întâlnirii cu membrii PNL Diaspora Republica Moldova. Declarația aparține liderului PNL, Nicolae Ciucă, președinte al Senatului României, și a fost făcută în cadrul evenimentului care s-a desfășurat la Chișinău, transmite IPN.

„Pentru bunăstarea cetățenilor noștri, trebuie ca Republica Moldova și România să rămână pe drumul nostru comun, cel european. Avantajele integrării în Uniunea Europeană se văd limpede în cazul nostru – salariul minim în România este de aproape 10 ori mai mare astăzi, iar punctul de pensie de aproape 4 ori mai mare. Și acestea sunt doar câteva exemple. Sondajele ne arată că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova înțeleg aceste beneficii, iar acest an electoral este crucial pentru țările noastre”, a declarat Nicolae Ionel Ciucă.

În opinia sa, este necesară o conștientizare tot mai mare a pericolului extremismului, ai cărui vectori răspândesc promisiuni deșarte, când tot ceea ce pot aduce ei este haos și dezbinare.

„Trebuie să le limităm ascensiunea și impactul și să ne păstrăm drumul european. România rămâne cel mai apropiat partener și prieten al Republicii Moldova și le vom fi alături necondiționat. Îl felicit pe domnul Adrian Dupu, președinte PNL Diaspora Republica Moldova, pentru organizația puternică pe care o conduce aici și pentru promovarea valorilor liberale, pe ambele maluri ale Prutului”, a precizat liderul PNL România.

La rândul său Adrian Dupu a declarat că anul 2024 este un an foarte important, atât pentru România, cât și pentru Republica Moldova. Potrivit lui, vor fi organizate alegeri atât în stânga, cât și în dreapta Prutului, iar mizele istorice sunt fabuloase din punct de vedere al simbolurilor care vor defini viitorul comun.

„Supuși unor presiuni constante din partea celor care nu-și doresc sub nici o formă liniște și bunăstare în această parte a Europei, noi liberalii avem datoria istorică de a apăra democrația, atât în fața furiei războiului hibrid pe care îl resimt cetățenii Republicii Moldova, cât și față de presiunea extremismului care bântuie astăzi cu disperare și ură întreagă Europă”, a notat Adrian Dupu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Președinte PNL Diaspora Republica Moldova, a menționat că persistă un angajament ferm de a menține Partidul Național Liberal pe primul loc în Republica Moldova, la toate scrutinele electorale din acest an. „Partidul Național Liberal a fost întotdeauna alături de Republica Moldova. Mereu și mereu, noi, liberalii, am fost aici, de fiecare dată când a fost nevoie de noi. Am ajutat și vom sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova. Aceasta este misiunea noastră istorică, asumată la detaliu”, a mai spus Adrian Dupu.

Prezent la eveniment, europarlamentarul Rareș Bogdan a spus că partea stângă a Prutului este foarte importantă. „Urmărim cu foarte multă atenție și încercăm să sprijinim tot ceea ce înseamnă România, tot ceea ce înseamnă parcursul european pentru Moldova. Și în patru ani și jumătate la Bruxelles și Strasbourg am semnat poate cele mai serioase provocări pentru ca Moldova să ajung în situația de țară candidat, să înceapă negocierile de aderare”, a precizat oficialul. Acesta a mai spus că și-ar dori enorm ca cel de-al 28-lea stat UE să devină Republica Moldova. Și aceasta pentru că Europa are nevoie de Republica Moldova, iar Republica Moldova se poate reuni cu România în Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău