Insula care ar putea deveni cimitir temporar pentru victimele COVID-19. În ce condiții s-ar putea pune în aplicare acest plan

  • 07 Aprilie 2020 11:50
Insula care ar putea deveni cimitir temporar pentru victimele COVID-19. În ce condiții s-ar putea pune în aplicare acest plan

Bill de Blasio, primarul orașului New York, a declarat că autoritățile au pregătit planuri de urgență în cazul în care morgile din oraș nu mai fac față numărului mare de victime ale COVID-19, scrie New York Times, preluat de Digi24.

„Va fi foarte greu”, a declarat de Blasio, la o conferință de presă. „Dacă trebuie să facem înmormântări temporare până când vom depăși această criză și apoi să vorbim cu fiecare familie pentru a pune la punct aranjamentele corespunzătoare, avem capacitatea de a face asta”, a spus el".

Președintele comitetului de sănătate al Consiliului municipal, Mark D. Levine, un democrat din Manhattan, a stârnit revoltă în rândul locuitorilor orașului, scriind pe Twitter că victimele de COVID-19 ar putea fi înmormântate temporar, într-un parc public. Primarul a negat cu fermitate existența unor planuri de utilizare a unui parc ca cimitir temporar. Secretarul său de presă, Freddi Goldstein, a explicat faptul că, dacă un astfel de pas va deveni necesar, orașul va înmormânta persoanele decedate pe insula Hart din Bronx.

Deocamdată nu a fost luată nicio decizie finală privind acest plan, oficialii anunțând că morgile încă au capacitatea necesară pentru a face față acestei situații.

"Am auzit o mulțime de zvonuri nebunești, dar nu am auzit nimic despre orașul care îngroapă oamenii în parcuri", a declarat guvernatorul Andrew M. Cuomo.

Spitalele din New York, epicentrul epidemiei din SUA, cu aproape 3.500 de morți, încep să ajungă la saturație. Iar cel mai populat oraș din SUA numără peste 72.000 de persoane infectate, scrie Agerpres.

La nivelul întregii țări, pragul de 10.000 de decese legate de epidemia de coronavirus a fost depășit luni, iar autoritățile naționale se așteaptă ca vârful să vină în săptămânile următoare. Aproximativ 368.000 de cazuri de contaminare au fost înregistrate în SUA, cele mai multe din lume.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Sat
23
Sun
23
Mon
23
Tue
23
Wed
22
Arhivă Radio Chișinău