Instrumente digitale din domeniul construcțiilor vor fi dezvoltate în R. Moldova

  • 03 Noiembrie 2022 09:05
Instrumente digitale din domeniul construcțiilor vor fi dezvoltate în R. Moldova

Două instrumente digitale din domeniul construcțiilor și urbanismului, accesibile public prin internet, vor fi dezvoltate în Republica Moldova. În acest sens au fost semnate recent acorduri de colaborare între Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și USAID Moldova, transmite IPN.

Potrivit USAID Moldova, prima platformă va spori accesibilitatea documentelor normative în domeniul urbanismului și construcțiilor oferind acces gratuit și nelimitat la documentele normative și alte informații utile necesare pentru dezvoltarea domeniului construcțiilor. Platforma va fi destinată specialiștilor din domeniul construcțiilor, proiectanților și verificatorilor de proiecte, dar și oricărui cetățean sau proprietar de bunuri.

Registrul de Stat al Documentației Urbanistice (RSDU) va face mai transparentă gestionarea eliberării actelor permisive în construcții, printr-un sistem de evidență teritorială asigurată prin documentația de amenajare a teritoriului și de urbanism, elaborată și aprobată la nivel național și local. RSDU va conține date despre drumuri, coridoare aprobate pentru transportul de marfă al unităților cu extra-gabarite și extra-masă, rețelele tehnico-edilitare, delimitarea teritoriului intravilan în relațiile cu teritoriul administrativ, zone arheologice, zone verzi, inclusiv forestiere, resursele de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău