Instruiri comune la exercițiul “Bastion 2022”

  • 21 Iulie 2022 14:04
Instruiri comune la exercițiul “Bastion 2022”

Peste 500 de militari, carabinieri, polițiști, precum și angajați din alte structuri de forță au participat, astăzi, 21 iulie curent,  la exercițiul de comandament și trupe “Bastion 2022”, desfășurat la Baza de instruire militară a Armatei Naționale.

Potrivit locotenent-colonelului Veaceslav Corcodel, superiorul exercițiului, scopul antrenamentelor este sporirea interoperabilității efectivului Armatei Naționale cu alte structuri de forță din țară, și anume cu reprezentanții subdiviziunilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Protecție și Pază de Stat, Serviciului de Informații și Securitate și altele. 

Sursa a specificat că instruirile au avut ca obiectiv antrenarea ofițerilor de stat major din institutiile mentionate, precum și dezvoltarea abilităților efectivului pentru îndeplinirea misiunilor pe timp de pace, în situații de criză sau acțiuni antitero. Totodată, participanții la exercițiu au executat trageri din armamentul de infanterie și s-au antrenat la diferite locuri de instruire.

Exercițiul de comandament și trupe “Bastion 2022” se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău