Institutul pentru Studiul Războiului, o nouă avertizare: Rusia își continuă operațiunea mediatică împotriva Republicii Moldova

  • 22 Februarie 15:46
Institutul pentru Studiul Războiului, o nouă avertizare: Rusia își continuă operațiunea mediatică împotriva Republicii Moldova

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a avertizat din nou că Federația Rusă își continuă operațiunea mediatică împotriva Republicii Moldova pentru a justifica o posibilă agresiune, transmite Radio Chișinău.

Specialiștii americani au ajuns la această concluzie după ce au analizat mai multe narațiuni lansate în spațiul public de către propagandiștii ruși. În speță, ISW a identificat o narațiune falsă potrivit căreia Ucraina vrea să-și redeschidă consulatul din Tiraspol pentru a crea provocări în regiune, se arată în cel mai recent raport al institutului.

Precizăm că acesta este al treilea raport din perioada recentă, care menționează operațiunea mediatică împotriva Republicii Moldova.

Inițial, ISW a raportat despre acțiunile Rusiei împotriva Republicii Moldova în data de 15 februarie. Analiștii au transmis că Moscova desfășoară o operațiune informațională împotriva Republicii Moldova foarte similară cu operațiunea desfășurată de Kremlin înaintea invaziei Ucrainei în 2014 și 2022, cel mai probabil pentru a justifica o viitoare escaladare împotriva Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău