Instituțiile publice, cu raport în Parlament. Până când vor trebui prezentate

  • 06 Decembrie 2017 14:50
Instituțiile publice, cu raport în Parlament. Până când vor trebui prezentate

Consiliul Superior al Magistraturii va fi obligat ca, până în data de 1 februarie, să întocmească un raport referitor la activitatea sa, precum și la activitatea sistemului judecătoresc, pe care va trebui să-l prezinte în ședință plenară până în data de 31 martie.

La fel, mai multe autorități publice vor trebui să raporteze Parlamentului despre activitatea pe care au desfășurat-o, până la o anumită dată. Acestea vor fi obligate să informeze șeful statului și Guvernul despre aceasta. Un proiect de lege în acest sens a fost discutat la ședința Comisie juridice, numiri și imunități a Parlamentului, scrie bizlaw.md.

În prezent, legislația prevede că o parte dintre autorități prezintă rapoartele anuale, altele le remit, depun sau expediază. La fel, nu toate autoritățile au un termen expres stabilit pentru prezentarea informațiilor și nu sunt norme prevăzute pentru informarea, inclusiv a Președinției și a Guvernului.

Astfel, se propune ca Banca Națională a Moldovei să prezinte raportul de activitate în ședința Parlamentului, în termen de patru luni după încheierea fiecărui an financiar. Instituția va trebui să remită câte o copie a raportului Guvernului și Președinției.

Comisia Electorală Centrală, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Comisia Națională a Pieței Financiare vor prezenta rapoartele, la fel, în plenul Parlamentului, până la 31 martie. Și Centrul Național Anticorupție va raporta Parlamentului și Guvernului. Documentul se va publica cu o lună înainte de prezentare, iar Parlamentul și Guvernul vor putea cere rapoarte suplimentare.

Până în data de 1 aprilie, va avea posibilitatea să prezinte informații în privința activității Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și Consiliul Concurentei vor raporta până la 15 martie și, respectiv, 1 iunie, iar Curtea de Conturi – până la data de 10 iulie. În toate cazurile, șefului statului și Guvernul vor primi câte o copie a documentelor informative.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ştiri * Bună dimineața, România!
Meteo Chişinău
22 °C
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:2,1 m/s
Dum
26 °C
Lun
24 °C
Mar
24 °C
Mie
23 °C

Curs oficial BNM 18 August 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 18.9105 -0.0000
USD 16.6386 -0.0000
RON 4.0576 -0.0000
UAH 0.5989 -0.0000
RUB 0.2482 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău