Instituțiile de învățământ rămân închise pe toată perioada stării de urgență

  • 26 Martie 2020 10:00
Instituțiile de învățământ rămân închise pe toată perioada stării de urgență

Ministerul Educației prelungește perioada în care vor fi închise toate instituțiile de învățământ pe toată durata stării de urgență, adică până la 15 mai 2020.

Decizia se referă la instituțiile publice și private, de educație timpurie, instituțiile de învățământ primar, secundar, profesional tehnic, superior, de învățământ extrașcolar și de învățământ special.

Totodată, conducătorii instituțiilor de învățământ vor continua organizarea procesului educațional la distanță prin utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

În acest sens, trebuie respectată metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, regulamentul-cadru de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituții este restricționat și recomandările-cadru de organizare a activităților didactice în sistem online în instituțiile de învățământ superior, mai notează ministerul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău