Instituții de cultură și de stat din Chișinău vor fi iluminate în această seară în tricolor, de Centenarul Marii Uniri

  • 01 Decembrie 2018 15:46
Instituții de cultură și de stat din Chișinău vor fi iluminate în această seară în tricolor, de Centenarul Marii Uniri

Cu ocazia Zilei Naționale a României și a împlinirii a 100 de ani de la Unirea din 1918, în semn de înaltă recunoștință pentru sprijinul continuu oferit Republicii Moldova, clădirile mai multor instituții de cultură din Chișinău vor fi iluminate în această seară în culorile drapelului României.

Vor fi iluminate artistic Biblioteca Națională, Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Istorie, Teatrului Național „Mihai Eminescu” și Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Către ora 17.00, și clădirea Parlamentului va fi iluminată în culorile tricolorului, transmite IPN.

Cooperarea în domeniile educației, culturii și cercetării dintre Republica Moldova și România a înregistrat pe parcursul anilor succese care s-au materializat în proiecte preum reparația și dotarea a peste 800 de grădinițe, donarea a circa 200 de microbuze școlare. Este vorba și de reabilitarea clădirii Muzeului Național de Artă, restaurarea Sălii cu Orgă, construcția noului edificiu al Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul. Totodată, este menționată oferirea burselor de studii pentru tinerii din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău