Instanța l-a obligat pe Igor Dodon să-și ceară scuze pentru declarații care o vizează pe Maia Sandu

  • 13 Februarie 2021 09:00
Instanța l-a obligat pe Igor Dodon să-și ceară scuze pentru declarații care o vizează pe Maia Sandu

Instanța l-a obligat pe fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon să-și ceară scuze pentru declarațiile care încalcă egalitatea de gen. Potrivit INFOTAG, despre acest lucru a anunțat Platforma pentru Egalitatea de Gen.

"Am câștigat un caz în Consiliul pentru Egalitate împotriva lui Igor Dodon, în urma discursului său despre femeile fără familii și valori tradiționale", a declarat Platforma pe pagina sa de Facebook.

Platforma s-a adresat în instanță după ce Dodon a criticat-o pe oponenta sa, Maia Sandu în timpul campaniei prezidențiale, pentru că nu are familie sau copii.

"Care sunt valorile adversarului meu? Zero. Doar cuvinte. Cum poți vorbi despre valori dacă nu ai avut o familie, dacă nu ai copii, dacă mergi la marșurile celor care nu prețuiesc valorile familiei", a spus Dodon pe 13 noiembrie 2020, într-un discurs înainte de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Moldova.

Solicitată de IPN pentru un comentariu privind decizia Consiliului de Egalitate, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Carmena Sterpu, nu a venit deocamdată cu o reacție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău