Instanța de judecată a încălcat legislația în dosarul Eduard Baghirov

  • 05 Aprilie 2012 14:10
Instanța de judecată a încălcat legislația în dosarul Eduard Baghirov

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor în care bloggerul rus Eduard Baghirov, care a evadat din arest la domiciliu, în octombrie anul trecut, a constatat că instanța de judecată a încălcat legislația în vigoare prin faptul că a stabilit acest tip de arest unei persoane care nu are domiciliu în Republica Moldova.Potrivit unui raport al comisiei,…

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor în care bloggerul rus Eduard Baghirov, care a evadat din arest la domiciliu, în octombrie anul trecut, a constatat că instanța de judecată a încălcat legislația în vigoare prin faptul că a stabilit acest tip de arest unei persoane care nu are domiciliu în Republica Moldova.

Potrivit unui raport al comisiei, prezentat joi în Parlament, Serviciul de Informații și Securitate nu a prevenit evadarea lui Eduard Baghirov și aîncălcat regulile de escortare a acestuia.

Comisia a constatat că un reporter TV și un șofer au fost complici la evadarea lui Eduard Baghirov.  

Eduard Baghirov a fost reținut anul trecut, fiind bănuit de organizarea dezordinelor în masă din 7 aprilie 2009. Acesta a evadat din arest la domiciliu pe 18 octombrie 2011, fiind anunțat în urmărire internațională de către autorutățile de la Chișinău. Ulterior s-a stabilit că el se află în Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
24,24
Cer fragmentat
Umiditate:60 %
Vint:5,14 m/s
Wed
17
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău