Instanța de fond care examinează cazul lui Dorin Chirtoacă va examina și plângerile depuse de acesta

  • 24 August 2017 17:56
Instanța de fond care examinează cazul lui Dorin Chirtoacă va examina și plângerile depuse de acesta

Instanța de fond care examinează cazul lui Dorin Chirtoacă va examina și plângerile depuse de acesta privind înlăturarea din proces a doi dintre avocații săi și ordonanța de începere a urmăririi penale.

Judecătorul de instrucție de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis astăzi ca plângerile depuse de avocații lui Dorin Chirtoacă să fie judecate de magistrații care examinează cauza în instanța de fond. 

„Judecătorul de instrucție a decis declinarea competențelor la examinarea plângerilor depuse de avocații asupra actelor procuraturii anticorupție și anume asupra ordonanței de pornire a urmăririi penale și asupra ordonanței prin care au fost înlăturați avocații Gheorghe Malic și Tatiana Iovu, în favoarea judecătorului de ordin comun, care examinează cauza penală de acuzare a lui Dorin Chirtoacă. Instanța și-a motivat încheierile de astăzi prin faptul că este competentă la examinarea plângerilor în cauză  instanța de fond pe masă căreia se află cauza penală de acuzare a lui Dorin Chirtoacă, inclusiv actele contestate.”

Dorin Chirtoacă a spus presei că s-a așteptat la o asemenea decizie.  Plângerile depuse  de avocați și cazul în fond ar trebui să fie examinate în mod separat, consideră Dorin Chirtoacă.

„Instanța s-a eschivat să se pronunțe asupra unui lucru elementar, așa cum este cel de înlăturare al avocaților. Ne vom adresa instanței de fond, dar cel mai probabil va trebui să mergem la CEDO cu această chestiune, pentru că înlăturarea avocaților este o încălcare a dreptului fundamental a oricărei persoane.”

Amintim că procurorii au solicitat înlăturarea avocaților lui Dorin Chirtoacă, spunând că aceștia ar fi tergiversat și au creat impedimente la urmărirea penală. Pe de altă parte, primarul suspendat al Capitalei susține că înlăturarea avocaților este un abuz evident din partea procurorilor.

Dorin Chirtoacă este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de corupere pasivă și trafic de influență. El pledează nevinovat.

Următoarea ședință în cazul lui Dorin Chirtoacă este programată pentru 11 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău