Instanța a anulat decizia Consiliului pentru Egalitate privind crucifixul inaugurat la sediul MAI de Andrei Năstase

  • 01 August 2020 09:37
Instanța a anulat decizia Consiliului pentru Egalitate privind crucifixul inaugurat la sediul MAI de Andrei Năstase

Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a anulat ieri, 31 iulie, decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității în privința crucifixului inaugurat la Ministerul de Interne în perioada în care Andrei Năstase era ministru, scrie jurnal.md.

Este vorba despre decizia care spunea că Andrei Năstase trebuie să prezinte scuze publice pentru instalarea crucifixului, iar Ministerul de Interne - să înlăture simbolistica religioasă din holul instituției. Verdictul se referă doar la partea ce-l vizează pe Andrei Năstase, și anulează necesitatea prezentării scuzelor publice.

Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 30 de zile.

Amintim că, în septembrie 2019, în perioada în care Andrei Năstase era ministru de Interne, a inaugurat la sediul MAI un crucifix. Ulterior, în decembrie 2019, Consiliul pentru Egalitate a decis că: „Instalarea unui crucifix în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova reprezintă instigare la discriminare pe criteriu de convingeri. Reclamatul va aduce scuze publice, în termen de 10 zile de la recepționarea deciziei, iar Ministerul va înlătura simbolistica religioasă din holul instituției și va asigura protecția/salvgardarea neutralității serviciului public și a principiului secularismului.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău