Instagram va solicita datele de naștere ale utilizatorilor noi

  • 05 Decembrie 2019 13:08
Instagram va solicita datele de naștere ale utilizatorilor noi

Instagram va solicita de acum înainte utilizatorilor să-și precizeze vârsta la crearea unui cont pentru a împiedica astfel accesul persoanelor sub 13 ani pe platforma de partajare a fotografiilor și înregistrărilor video deținută de Facebook, potrivit unui comunicat al companiei publicat miercuri, informează AFP, preluat de Agerpres

Această informație ''ne va ajuta să asigurăm securitatea tinerilor utilizatori și să oferim o experiență mai adecvată din punctul de vedere al vârstei'', au precizat reprezentanții companiei cu sediul în California.

Aplicația urmează astfel modelul Facebook, Snapchat și TikTok, care solicită data de naștere în momentul creării unui nou cont.

Instagram nu menționează însă copiii care se află deja printre milioanele de membri ai acestei rețele de socializare.

Platforma nu precizează nici care este modalitatea de verificare a vârstei sau a identității, prezentă pe alte aplicații similare, iar ca atare, introducerea unei date de naștere false rămâne posibilă în continuare, notează AFP.

Data de naștere nu va apărea în informațiile de profil ale contului. Dacă un utilizator și-a sincronizat conturile de Facebook și Instagram, data de naștere comunicată pentru crearea contului de Facebook va fi comunicată automat și platformei Instagram.

Instagram intenționează să se folosească de aceste informații suplimentare pentru ''o experiență personalizată'', care să includă programe educative destinate tinerilor respectând parametrii de protejare a datelor private.

Aplicația sporește totodată confidențialitatea mesajelor, permițând utilizatorilor să aleagă cine îi poate adăuga în grupuri de discuție (oricare dintre utilizatori sau doar contactele din lista de conturi urmărite).

Rețelele dedicate tinerilor precum Snapchat, TikTok, YouTube sau Instagram sunt deseori criticate că nu reușesc să-i protejeze suficient pe copii de hărțuitorii din mediul online sau, în general, de riscurile psihologice asociate cu utilizarea acestor platforme (a-și compara propria viață cu cea a celorlalți utilizatori, hărțuire etc).

Instagram a înăsprit recent regulile referitoare la lupta împotriva distribuirii de conținut susceptibil de a încuraja suicidul sau automutilarea.

Aplicația a interzis imaginile, apoi desenele și ilustrațiile cu astfel de teme după ce un tată a acuzat platforma că poartă o parte din vină pentru sinuciderea fiicei sale în vârstă de 14 ani. Adolescenta citise multe mesaje pe această temă, susține părintele.

De mai multe luni, Instagram testează de asemenea în mai multe țări ''like-urile'' private: platforma ascunde numărul de ''like-uri'' obținute de un anumit mesaj în încercarea de a diminua astfel presiunea socială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău