Instagram va lansa în lunile următoare noi instrumente pentru a preveni agresiunea cibernetică

  • 03 Mai 2021 12:10
Instagram va lansa în lunile următoare noi instrumente pentru a preveni agresiunea cibernetică

Platforma social media Instagram anunță lansarea unei noi funcții pentru a ajuta la stoparea hărțuirii online și a altor comportamente abuzive, notează blogul din România al companiei de securitate cibernetică Eset.

Astfel, este vorba despre un filtru care va împiedica utilizatorii să vadă mesajele directe (DM) abuzive, precum și despre un instrument pentru a opri persoanele deja blocate să nu vă mai poată contacta dintr-un alt cont.

"Înțelegem impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor conținutul abuziv - fie că este rasist, sexist, homofob sau orice alt tip de abuz. Nimeni nu trebuie să experimenteze asta pe Instagram. Dar combaterea abuzului este o provocare complexă și nu putem face un singur pas pentru a-l elimina complet ", a declarat Instagram într-un post de blog care prezintă introducerea noilor instrumentele.

"Într-adevăr, hărțuirea cibernetică a devenit o problemă constantă pe rețelele de socializare, victimele variind de la copii la adulți. Pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor, rețeaua de socializare deținută de Facebook nu monitorizează proactiv DM-urile utilizatorilor, așa cum este cazul conținutului vizibil public pe platforma sa. În schimb, lansează un instrument care va filtra mesajele abuzive. În acest scop, introducem un nou instrument care, atunci când este activat, va filtra automat cererile de DM care conțin cuvinte, fraze și emojis jignitoare, astfel încât să nu fie nevoie să le vedeți vreodată. Acest instrument se concentrează pe cererile din DM, deoarece aici oamenii primesc de obicei mesaje abuzive - spre deosebire de căsuța de mesaje obișnuită, unde primiți mesaje de la prieteni", au explicat reprezentanții rețelei de socializare, citați de Eset.

Potrivit sursei citate, noua funcție nu este diferită de sistemul de filtrare a comentariilor introdus anterior, care permite utilizatorilor să ascundă comentariile abuzive sau jignitoare, precum și să configureze un filtru de cuvinte care să ascundă comentariile ce conțin termenii semnalizați.

Noile filtre pot fi configurate prin accesarea Setărilor de Confidențialitate (Privacy Settings), în secțiunea Cuvinte Ascunse (Hidden Words).

"În timp ce utilizatorii Instagram vor avea opțiunea de a crea o listă personalizată de cuvinte în funcție de ceea ce consideră ofensator, compania a lucrat, de asemenea, cu mai multe organizații anti-agresiune și anti-discriminare pentru a crea o listă predefinită de cuvinte jignitoare. Important, Instagram nu va vedea conținutul mesajelor, deoarece filtrarea se va face nativ pe dispozitiv; cu toate acestea, utilizatorii vor avea opțiunea de a raporta un comportament jignitor. Deși utilizatorii au reușit deja să blocheze conturile persoanelor care îi hărțuiau, Instagram introduce, de asemenea, un nou instrument care le va permite să blocheze și orice alt cont nou pe care agresorul îl va crea pentru a-și continua seria de mesaje jignitoare". notează specialiști Eset.

Ambele instrumente de la Instagram ar urma să fie lansate pentru utilizatori în lunile următoare.

Instagram, care numără peste un miliard de utilizatori, încearcă de mai mulți ani să lupte împotriva hărțuirii, discurilor bazate pe ură și dezinformării, care abundă pe rețelele de socializare.

În 2019, compania a lansat un program pentru a avertiza proactiv personale care vor să publice mesaje injurioase și, mai recent, a anunțat că va folosi un algoritm automat pentru a intui vârsta reală a utilizatorilor.

În martie, rețeaua de socializare și-a confirmat planul de a crea o versiune a serviciului său rezervat celor mai mici dintre adolescenți, stârnind nemulțumirea specialiștilor în drepturilor copilului.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău