Instagram este anchetat în Europa după ce datele de contact ale unor minori au fost făcute publice

  • 19 Octombrie 2020 12:38
Instagram este anchetat în Europa după ce datele de contact ale unor minori au fost făcute publice

Rețeaua de socializare Instagram, deținută de Facebook, este ținta unei anchete în Europa, ce a fost lansată de autoritatea de reglementare irlandeză privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori, potrivit presei britanice, citate de Agerpres.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a deschis două proceduri separate luna trecută, după ce a primit plângeri potrivit cărora numerele de telefon și adresele de e-mail ale tinerilor cu vârste sub 18 ani erau disponibile tuturor utilizatorilor din rețea, au informat BBC și Sunday Telegraph, conform AFP.

Autoritatea de reglementare irlandeză supraveghează în numele UE rețeaua de socializare Facebook, în contextul în care acesta din urmă are sediul regional în Irlanda.

Contactați de AFP, nici Facebook, nici DPC nu au răspuns până în prezent solicitărilor de a face comentarii pe această temă.

DPC va stabili dacă Facebook a instituit măsurile de protecție necesare pentru a proteja datele utilizatorilor, mai ales minori, în contextul în care aceștia trebuie să aibă cel puțin 13 ani pentru a deschide un cont de Instagram.

Autoritatea de reglementare va verifica, de asemenea, dacă rețeaua de socializare respectă Regulamentul european privind protecția datelor (GDPR) în ceea ce privește configurarea profilurilor și a conturilor.

BBC a declarat luni că, în 2019, specialistul în date David Stier a concluzionat, după ce a analizat 200.000 de conturi la nivel mondial, că utilizatorii cu vârste de sub 18 ani au putut să treacă prea ușor la un cont profesional.

Acest tip de cont impune utilizatorilor să-și facă publice datele de contact, ceea ce înseamnă că acestea sunt vizibile pentru toți utilizatorii rețelei de socializare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,92
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,24 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău