Inspectorii ANSA au desfășurat o serie de controale inopinate în mai multe farmacii veterinare

  • 31 Mai 2022 12:02
Inspectorii ANSA au desfășurat o serie de controale inopinate în mai multe farmacii veterinare

În perioada 23 - 27 mai 2022 inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a efectuat o serie de controale inopinate la farmaciile veterinare în baza informațiilor operative deținute privind comercializarea pe piață a mai multor denumiri comerciale de medicamente de uz veterinar neînregistrate în Registrul de stat al medicamentelor de uz veterinar.

Urmare a controalelor realizate în mai multe farmacii veterinare, s-a constatat comercializarea medicamentelor de uz veterinar neînregistrate în Registrul de stat al medicamentelor de uz veterinar. Au fost întocmite procese verbale contravenționale pe faptul încălcării prevederilor art. 183 (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, fiind aplicate sancțiuni în sumă de 344 000 lei.
 
În toate cazurile s-a prescris interzicerea comercializării medicamentelor de uz veterinar neînregistrate, identificate de Agenție și returnarea acestora către distribuitor în termen de cinci zile.
Lista medicamentelor de uz veterinar neînregistrate depistate de Agenție:
 
1) fabricate de Interchemie, Olanda, distribuitor SA ”Nicoleta Lux” și ÎI ”Pagu Nicolae”: Intertrim - 480 oral, Interflox oral, Norflox 200 WS, Biocillin – 150, Butasal 100, Tryponil, Macrolan, Limoxin 200 LA, Limoxin 400 WS, Aliseryl, Doxin 200, Introvit inj, Biogenta, Interspectin L, Vitol 140 inj, Intermectin inj, Albenol 100, Coli 4800 WS, Penstrep 400 LA, Penstrep 400, Doxy, Castran, Tiasan, Glucortin, Oxytocin-10, Xyla;
2) fabricate de Dopharma b.v., Olanda, distribuitor SA ”Nicoleta Lux” și ÎI ”Pagu Nicolae”: Doxylin 100;
 
3) fabricate de Invesa, Spania, distribuitor SA ”Nicoleta Lux” și ÎI ”Pagu Nicolae”: Hepavex, Hierrodexina, Oxitetraciclina, Tilozina 200, Tromexin pulb., Promectin oral, Espacox 2,5%, Pluricoccin.
 
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii de animale, medicii veterinari și farmaciile veterinare că în caz de achiziționare/deținere a medicamentelor de uz veterinar neînregistrate menționate, să se abțină de a le utiliza, precum și să le returneze către distribuitor, se arată în comunicat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău