Inspectorii ANSA au depistat mai multe încălcări în unitățile comerciale din țară

  • 26 Iulie 2021 12:34
Inspectorii ANSA au depistat mai multe încălcări în unitățile comerciale din țară

Direcția supravegherea comerțului, distribuției și consumului produselor alimentare a Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a raportat mai multe încălcări, în urma analizei controalelor oficiale parvenite de la subdiviziunile teritoriale, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în perioada 16-22 iulie, inspectorii ANSA au efectuat 197 controale oficiale, dintre care la: unități de comerț – 142; unități de alimentație publică – 30; instituții de învățământ general – 12; instituții de educație timpurie – 7; depozite – 2.

Ca urmare a controalelor oficiale au fost emise 52 de prescripții și întocmite 49 procese-verbale cu privire la contravenție. De asemenea, în șase cazuri a fost dispusă suspendarea activității, notează sursa citată.

"Neconformitățile depistate țin de comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat; lipsa marcării; încălcarea regulamentelor sanitare; neafișarea la loc vizibil a informației pentru consumatori; lipsa registrelor pentru evidența temperaturilor în spații; lipsa controlului medical și instruirii igienice a personalului angajat; neasigurarea trasabilității; lipsa actelor de proveniență și certificatelor de calitate; nerespectarea vecinătății produselor; nerespectarea programului de lucru", indică ANSA.

Totodată, în urma controalelor au fost retrase din comerț produse de origine animală și non-animală în cantitate de 120,41 kg și cinci unități de ambalaj.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău