Inspectoratul Național de Patrulare | Staționarea mașinilor pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate

  • 19 Martie 2019 16:15
Inspectoratul Național de Patrulare | Staționarea mașinilor pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate

Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate. Inspectoratul Național de Patrulare a venit astăzi cu precizări cu privire la ultimele modificări operate în Regulamentul Circulației Rutiere, comunică MOLDPRES.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare /INP/, Natalia Golovco, a specificat că după apariția mai multor informații eronate, INP a decis să vină cu precizări cu privire la noile reguli pentru parcarea pe trotuare.

Astfel, INP anunță că oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată”, precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri destinate circulației pietonilor.

Totodată, vehiculele staționate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Potrivit sursei citate, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum care nu sunt marcate corespunzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage după sine răspunderea contravențională prin aplicarea unei amenzi de până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău