Inspectoratul Național de Patrulare, dotat cu 90 de mașini noi

  • 19 Martie 2013 19:01
Inspectoratul Național de Patrulare, dotat cu 90 de mașini noi

Polițiștii de la Inspectoratul Național de Patrulare din Republica Moldova au primit marți, 19 martie, 90 de mașini noi Șkoda Rapid, dotate cu echipament modern, pentru supravegherea spațiului public.

Totodată, și polițiștii vor fi monitorizați în regim non-stop, pentru că mașinile au camere de supraveghere atât în exterior, cât și în interior și aparate GPS, care transmit în regim direct informații către un centru unic de Monitorizare. Câteva automobile sunt dotate cu radare, sisteme de identificare a mașinilor parcate ilegal și tablete digitale.

Inspectoratul Național de Patrulare este o structură nou creată a Ministerului de Interne, destinată supravegherii spațiului public, inclusiv a celui rutier, dar și prevenirii și descoperirii infracțiunilor. Polițiștii s-au declarat mulțumiți că vor avea de azi automobile noi, dar spun că vor trebui să se deprindă cu faptul că vor fi supravegheați video, imediat ce pornesc motorul.

Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Național de Patrulare, Igor Gorii, pentru o bună funcționare a acestei structuri, ar fi nevoie de 300 de automobile, dotate cu echipament modern. Deocamdată, doar cele 90 de automobile sunt utilate cu dispozitive care le vor permite polițiștilor să acționeze rapid, a subliniat Igor Gorii.

Ministrul de Interne, Dorin Recean, a menționat că această acțiune face parte din reforma poliției și are drept scop apropierea oamenilor legii de cetățeni.

Cele 90 de automobile au fost achiziționate în cadrul unei licitații de către Ministerul de Interne și vor fi achitate în rate, pe parcursul a 3 ani. Prețul unei mașini se ridică la 199 de mii de lei. O parte din echipament, în valoare de 70 de mii de dolari, a fost donată de Ambasada Statelor Unite la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău