Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre riscul consecințelor schimbării bruște a vremii

  • 17 Noiembrie 2022 13:51
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează despre riscul consecințelor schimbării bruște a vremii

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează populația despre schimbarea bruscă a vremii. Astfel, la data de 17-18 noiembrie pe teritoriul țării se prevăd precipitații sub formă de ploaie, treptat trecând sub formă de ninsoare. Mai mult, pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului din direcția nord-vestică în rafale de până la 15-18 m/s, iar temperatura medie a aerului va scădea cu 5 – 7 °C. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul consecințelor schimbării bruște a vremii

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă conducătorii auto să nu pornească la drum în condiții meteo nefavorabile, decât dacă există o necesitate stringentă.

În cazul în care deplasarea nu poate fi amânată, ar fi bine să se asigure că rezervorul de combustibil este plin și sistemul de încălzire funcționează eficient.

Mai mult, conducătorii auto sunt atenționați să-și echipeze mijloacele de transport potrivit sezonului rece, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip și lanțuri antiderapante.

IGSU atrage atenția populație și asupra necesității respectării stricte a regulilor de securitate în raport cu instalațiile electrice. În condiții de formare a chiciurii și poleiului pe unele porțiuni ar putea fi înregistrate defecțiuni ale instalațiilor electrice.

În acest sens, oamenii sunt avertizați să nu atingă cablurile electrice sub tensiune, să evite aflarea în preajma conductoarele electrice rupte și căzute la pământ pentru evitarea situațiilor de risc.

În situații excepționale, persoanele sunt îndemnate să apeleze de urgență Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău