Inspectoratul General de Poliție a pornit două procese penale după protestul veteranilor din fața Parlamentului

  • 17 Iulie 2020 08:24
Inspectoratul General de Poliție a pornit două procese penale după protestul veteranilor din fața Parlamentului

„Un proces penal a fost pornit în conformitate cu articolul 285 al Codului penal prin declarațiile care au fost făcute de chemare la violență și ură și altul pentru împiedicarea exercitării activității de asigurare a ordinii publice în conformitate cu articolul 349. Totodată, au fost pornite procese contravenționale pentru nesubordonatoare cerințelor angajaților de Poliție, în conformitate cu articolul 366 și o procedură pe articolul 76 prim, nerespectarea măsurilor de sănătate publică”, a declarat Maxian.

Precizarea a fost făcută de șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Oamenii legii spun că au pornit un proces penal în privința veteranilor care au admis un comportament violent și nu s-au subordonat cerințelor angajaților.

„Pentru organizatori a fost comunicat faptul că întrunirea poate să aibă loc cu un număr mai mic de 50 de persoane. Ne cătând la faptul că au fost atenționați asupra respectării tuturor normelor, ultimii au ignorat cerințele poliției, având un număr de 150 de persoane au continuat desfășurarea întrunirii”, au spus reprezentanții Poliției.

Oamenii legii spun că veteranii au manifestat un comportament violent în momentul în care au fost somați să deblocheze traficul rutier.  „Nouă persoane au fost conduse la IP Buiucani unde au fost audiate. Două dintre acestea au fost transportate la Spitalul de Urgență, iar a treia s-a adresat de sine stătător”. Menționăm că, anterior Poliția spunea că doar cinci au fost audiați.

Poliția mai precizează ca organizatorii protestului sunt documentați contravențional pentru că nu au fost respectate cerințele Comisiei de Sănătate Publică privind păstrarea distanței sociale, purtarea măștilor de protecție etc.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău