Inspectoratul de Stat al Muncii are un șef nou

  • 22 Noiembrie 2023 10:56
Inspectoratul de Stat al Muncii are un șef nou

Inspectoratul de Stat al Muncii va avea un nou director din 27 noiembrie. Este vorba despre Cătălin Țacu, candidatura căruia a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, transmite IPN.

Potrivit ministrului muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, Cătălin Țacu a exercitat funcția de șef al Serviciului de control al relațiilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de muncă Iași, din România, în perioada 2012-2020, iar până în prezent a fost manager de proiect în cadrul Organizației Internaționale a Muncii în cadrul unui program de reformare a inspecției muncii din Georgia.

Tot astăzi au fost numiți doi secretari de stat, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării. Este vorba despre Cristina Gherasimov, la MAEIE, din 5 decembrie, și Cristina Ceban, la MDED, din 22 noiembrie.

Cristina Gherasimov este licențiată în relații internaționale, a făcut masterat și doctorat la universități internaționale. Din 2021 este consilier pe politică externă și politică externă a președintei Republicii Moldova.

Cristina Ceban este licențiată în economie și relații internaționale. A absolvit ASEM. Deține diploma de master în administrarea afacerilor comerciale a ASEM din București. A fost șefa direcției cooperare economica internațională la MDED, fiind responsabilă și de coordonarea proceselor de integrare europeană pe domeniile de competență ale ministerului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău