Inspector fiscal, condamnat la 5 ani cu executare

  • 31 Ianuarie 2015 12:50
Inspector fiscal, condamnat la 5 ani cu executare

Un inspector superior din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat Chișinău a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru comiterea actelor de corupție.

Anterior, instanța de fond l-a condamnat la o pedeapsă cu suspendare, dar procurorii au contestat sentința, transmite IPN.

Potrivit procurorilor, în intervalul lunilor martie – aprilie anul trecut, inspectorul fiscal a extorcat și primit 10 mii de lei de la administratorul unei firme pentru a anula ordinele prin care au fost instituite posturi fiscale la întreprinderea administrată de către acesta, precum și la alte două firme, cu care ultimul avea relații economice. În continuare, inspectorul fiscal a mai extorcat și primit de la aceeași persoană încă 500 de dolari pentru a nu-i crea impedimente la realizarea mărfii, sare tehnică și alimentară, care urma a fi importată. Astfel, pentru fiecare, din cele 10 vagoane de sare importate, administratorul firmei urma sa-i achite inspectorului câte 50 de dolari.

Ambele cazuri de transmitere a banilor au fost efectuate sub controlul procurorilor anticorupție și al ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) în cadrul măsurilor speciale de investigații.

Recent, prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău a fost admis apelul declarat de procuror și pronunțată o nouă hotărâre, prin care inspectorul fiscal a fost recunoscut culpabil de corupere pasivă și condamnat la 5 ani închisoare, privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 7 ani și amendat cu 100 de mii de lei.

Decizia cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău