Inspecții în Găgăzia | Din cei 75 de asistenți sociali, 57 primesc salarii, deși se află peste hotare la muncă sau odihnă

  • 19 Noiembrie 2019 16:33
Inspecții în Găgăzia | Din cei 75 de asistenți sociali, 57 primesc salarii, deși se află peste hotare la muncă sau odihnă InfoOradea

În Găgăuzia, din 75 de asistenți sociali lucrează doar 18.

Despre aceasta a anunțat marți, la ședința Comitetului Executiv, bașcanul adjunct pentru domeniul social, Olesea Tanasoglo, referindu-se la rezultatele unei inspecții.

Potrivit agenției INFOTAG, ea a spus că celelalte 57 de persoane, care se numără drept asistenți sociali ce îngrijesc de persoanele la pat rămase fără rude, se află peste hotare.

"Plecarea lor este confirmată de Poliția de Frontieră. Ei fie erau plecați la odihnă, fie lucrau în străinătate, dar în același timp primeau salarii. Numai în această funcție, prejudiciul adus bugetului autonomiei s-a ridicat la 160 mii lei", a spus ea, numind o astfel de practică drept "infracțiune".

"Acești asistenți sociali sunt locuitori ai satelor în care trăiesc bătrâni și persoane cu dizabilități. Cel mai grav este că cei care au nevoie de îngrijire așa și nu o primesc. Între timp, unii dintre lucrătorii sociali erau plecați până la 220 de zile pe an", s-a indignat Tanasoglo, subliniind că asistenții sociali se subordonează primarilor satelor și orașelor.

De asemenea, ea s-a arătat indignată că, din 30% dintre beneficiarii de asistență socială care au fost verificați nu sunt persoane cu dizabilități.
 
Rezultatele controalelor vor fi transmise organelor de drept.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău