Inspecția Financiară are o nouă conducere

  • 01 Decembrie 2021 19:35
Inspecția Financiară are o nouă conducere

Noua directoare a fost prezentată astăzi angajaților instituției de către Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi. Angela Sîrbu a fost numită în funcție prin ordinul Ministrului Finanțelor în baza rezultatelor concursului de ocupare a funcției publice, începând cu data de 1 decembrie 2021.

În adresarea sa către colectivul Inspecției Financiare, Dumitru Budianschi a subliniat că Inspecția Financiară are un rol important în asigurarea cheltuirii legale și eficiente a banilor publici. În acest sens, instituția trebuie să devină mai puternică pentru a îndeplini cu succes această misiune.

La rândul său, Angela Sîrbu a mulțumit conducerii Ministerului Finanțelor pentru prezentare și a menționat că mizează pe suportul întregii echipe, totodată, specificând că misiunea Inspecției Financiare constă în protecția intereselor financiare publice ale statului prin exercitarea, conform principiilor transparenței și legalității și se bazează pe profesionalismul și integritatea fiecăruia.

Angela Sîrbu este specialist în domeniul managementului administrativ și financiar cu o experiență de mai mult de 14 ani în sectorul public și 6 ani în sectorul privat. Anterior, aceasta a deținut funcția de șef al secției Economico – financiare la IMSP Institutul Oncologic, iar în perioada 2012-2016 a condus Direcția generală economie, patrimoniu și finanțe la Ministerul Educației. Timp de 6 ani (1999-2005) a lucrat în cadrul Departamentului Control Financiar și Revizie în calitate de controlor/consultant. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău