INSOMNII din pricina CANICULEI? Iată 5 remedii naturiste și 5 sfaturi ca să dormi bine

  • 21 Iulie 2015 16:01
INSOMNII din pricina CANICULEI? Iată 5 remedii naturiste și 5 sfaturi ca să dormi bine

Temperaturile foarte ridicate - chiar și în timpul nopții - predispun la insomnie.

Dormim prost, puțin și, în unele nopți, chiar nu reușim deloc să dormim. Un pumn de somnifere nu este niciodată soluția ideală, chiar dacă moș Ene vine imediat pe la gene. Consecințele negative le vom observa mai târziu și pentru multă vreme. Iar dacă insomnia revine, noapte după noapte, și te rezumi numai la somnifere, riști chiar să devii dependent.

Cu ce să înlocuiești somniferele? Cu plante medicinale. Cum ar fi: 

1) Valeriana

Constituie unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva insomniei. Are acțiune anxiolitică, sedativă și relaxantă asupra sistemului nervos central și asupra musculaturii, fiind utilă pentru persoane hipersensibile, care reacționează disproporționat la stimuli. Înlătură dificultatea de a adormi, reduce procentul de treziri nocturne și favorizează apariția fazei de somn profund fără vise (etapa cea mai odihnitoare a somnului).

2) Passiflora

Este folosită datorită proprietăților sedative și calmante. Combate insomnia cronică sau pasageră și îmbunătățește calitatea somnului, fără să producă dependență.

3) Lavanda

Cunoscută pentru efectul ei relaxant și calmant, este utilizată pentru stări de hiperexcitabilitate nervoasă, insomnie, cefalee.

4) Florile de tei

Se prepară din florile tei cel mai banal (și mai eficient) ceai calmant, cu efect sedativ și regenerator. E recomadat nu doar în caz de insomie, ci și în nevroze, astenii, anxietate.

 

5) Conurile de hamei

Au efect calmant, sedativ, regenerează psihic și mental, fiind utile în insomnie, anxietate, nevroză, agitație. 

 

Alte recomandări, pentru a evita crizele de insomnie, mai ales pe timp de caniculă:

1) Aerisește bine dormitorul înainte de culcare

2) Încearcă să răcești așternuturile și perna (fie punând pungi de gheață - bine înfășurate în plastic - deasupra lor, fie, dacă ai cum, așezându-le în pungi de plastic și punându-le un ceas în lada frigorifică).

3) Fă un duș cu apă călâie înainte de a te culca.

4) Evită să te culci foarte târziu și încearcă să nu dormi în timpul zilei.

5) Încearcă să nu mănânci mai târziu de ora 18,00 - în schimb, hidratează-ți foarte bine organismul pe tot parcursul zilei, ca să nu ți se facă sete peste noapte.

 

Sursa: antenasatelor.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău