Înscrieri penru „Școala de vara ICR”

  • 22 Mai 2014 16:14
Înscrieri penru „Școala de vara ICR”

Școala de Vară cu tema „Istorie și Cinema în Basarabia“ în cadrul Festivalului de Film Istoric de la Rasnov Institutul Cultural Roman, prin Direcția Români din Afara Granițelor și Limba Română, va organiza, în calitate de partener, școala de vara din cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului de Film Istoric de la Rasnov, desfasurat in perioada 1-10…

Școala de Vară cu tema „Istorie și Cinema în Basarabia“ în cadrul Festivalului de Film Istoric de la Rasnov Institutul Cultural Roman, prin Direcția Români din Afara Granițelor și Limba Română, va organiza, în calitate de partener, școala de vara din cadrul celei de-a cincea editii a Festivalului de Film Istoric de la Rasnov, desfasurat in perioada 1-10 august 2014.

Aflata anul acesta la prima editie, Scoala de Vara ICR se adreseaza in special studentilor si masteranzilor din spatiul Basarabiei istorice (Republica Moldova si Ucraina) pasionati de istorie si de cinema. Participantii vor avea ocazia sa discute cu numeroase personalitati ale lumii culturale romanesti si vor avea acces gratuit la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric si in Cetatea Rasnov. Timp de zece zile, cei selectati vor lua parte la dezbateri, conferinte, proiectii de film, workshop-uri, excursii tematice s.a. in prezenta unor reputati specialisti (istorici, politologi, sociologi, cineasti, artisti vizuali etc). Tinerii isi vor putea prezenta ideile cu privire la istoria si cultura spatiului din care provin.

Data limita pentru inscrieri este 30 iunie 2014.

Conditii de participare - studenti/ masteranzi

Aplicanții trebuie:

- sa aiba varsta minima de 18 ani (impliniti la data de 1 august 2014) si maximum 26 de ani;
- sa trimita un CV si o scrisoare de intentie (specificand titlul/tema comunicarii care va fi pregatita ulterior) pana la data de 30 iunie 2014 pe adresa bogdan.jitea @icr.ro;

- sa pregateasca o comunicare de max. 30 de minute care va fi prezentata in perioada taberei. Organizatorii nu doresc sa limiteze aria tematica a subiectelor abordate de candidati. Orice propunere care se incadreaza in tema anuntata, Istorie si Cinema in Basarabia, este eligibila. De asemenea, sunt incurajate propunerile care permit o deschidere interdiscipinara.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a face o selectie a aplicantilor inscrisi, in limita celor 20 de locuri disponibile.

Candidatii admisi vor primi informatii suplimentare despre desfasurarea Scolii de Vara dupa anuntarea rezultatelor selectiei. Pentru orice intrebari sau detalii, ne puteti contacta la adresa bogdan.jitea@ icr.ro sau la numarul de telefon 031 71 00 648;

Candidand pentru Scoala de Vara ICR, candidatii consimt ca lucrarile lor sa poata fi publicate/utilizate de ICR cu conditia mentionarii numelui autorului. Toate aplicatiile primite vor intra in arhiva ICR.


Cheltuieli

Costurile de transport, masa si cazare pentru aplicantii selectati vor fi acoperite de catre organizatori. Candidatii selectati vor avea acces la toate evenimentele Festivalului de Film Istoric si in Cetatea Rasnov.

Drepturi și obligații


Participantii au urmatoarele drepturi:
• sa participe la evenimentul „Scoala de vara ICR” fara a li se percepe taxe;
• sa promoveze pe orice canal de comunicare participarea la eveniment;
• sa primeasca diplome de participare la finalul scolii de vara.

Participantii au urmatoarele obligatii:
• sa respecte indicatiile si deciziile organizatorilor;
• sa nu angajeze numele „Scolii de Vara ICR” in actiuni defaimatoare care pot aduce prejudicii imaginii evenimentului si/sau organizatorului, co-organizatorului si sponsorului.

Despre Festivalul de Film Istoric de la Rasnov

Sub auspiciile Festivalului de Film Istoric desfasurat anual in orasul Rasnov sunt reunite activitati culturale care au ca numitor comun pasiunea participantilor pentru cinema, deopotriva cu aceea pentru Istorie. Filme si documentare inedite, dezbateri cu istorici si martori ai evenimentelor istorice, discutii cu actori si regizori, scoli de vara tematice, prezentari de carte, concerte de muzica medievala si clasica, expozitii de pictura si fotografie – toate beneficiaza de atmsofera cetatii taranesti de la Rasnov. Anul acesta, proiectiile de filme si dezbaterile de idei vor gravita in jurul a doua teme majore: primul razboi mondial si revolutia anticomunista din 1989. Mai multe detalii, la adresa oficiala a festivalului: http://www.ffir.ro/

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău