Înscrierea în clasa I. În Chișinău au fost depuse peste 5 mii de cereri într-o săptămână

  • 10 Aprilie 2023 12:11
Înscrierea în clasa I. În Chișinău au fost depuse peste 5 mii de cereri într-o săptămână

Peste cinci mii de părinți din Chișinău au depus deja cereri pentru înscrierea copiilor în clasa întâi timp de o săptămână de la lansarea primei etape de prezentare a actelor. În unele licee, numărul de solicitări depășește numărul de locuri planificate. Datele au fost prezentate astăzi la ședința operativă săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău, transmite MOLDPRES.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat că, pentru următorul an de studii, autoritățile au planificat înmatricularea în clasa I a 10604 copii, repartizați în 394 de clase în 140 de instituții de învățământ de stat și private. Numărul copiilor care urmează a fi înscriși este cu circa 300 mai mare decât anul trecut.

„Până în prezent au fost expediate 5100 de cereri. Printre instituțiile care au cele mai multe solicitări,  sunt licee precum „Mihai Eminescu”, „Mircea Eliade”, „Liviu Deleanu”, „Mihail Berezovschi”, „Mihail Kogălniceanu”, „Dante Alighieri” și „Petru Rareș”. În aceste instituții, numărul de solicitări depășește numărul de locuri planificate”, a spus Pavaloi.

Înscrierea copiilor în clasa I pe platforma www.escoala.chisinau.md a început pe 3 aprilie. Cererile pot fi depuse în două etape. Prima se va încheia pe 26 mai, iar cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 2 - 16 iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău