Înscrierea adreselor pe blocuri continuă în sectoarele Centru și Râșcani

  • 27 Iunie 2023 10:50
Înscrierea adreselor pe blocuri continuă în sectoarele Centru și Râșcani

În sectoarele Centru și Râșcani din capitală au loc lucrări de marcare a adreselor pe blocurile locative. Este vorba despre un proiect al Direcției generale locativ-comunală și amenajare, început anul trecut și care deja s-a încheiat în sectoarele Botanica și Ciocana. Scopul inițiativei este de a asigura un acces rapid al serviciilor de urgență în cazul unor situațiilor excepționale, dar și de a ajuta cetățenii să se orienteze mai ușor pentru a găsi o adresă.

Contactat de IPN, șeful adjunct al DGLCA, Ghenadie Dubița, a declarat că, odată cu lansarea proiectului, pe parcursul anului trecut s-a reușit aplicarea adreselor pe 530 de blocuri locative din sectorul Botanica. Anul acesta lucrările au continuat în sectorul Ciocana, unde au fost aplicate adresele pe circa 520 de blocuri de locuit. În prezent au loc lucrări în sectoarele Centru și Râșcani, unde vor fi marcate în total în jur de 1 200 de blocuri locative.

„Este vorba despre blocurile gestionate de întreprinderile municipale ale fondului locativ și asociații care nu au aplicate adresele. În multe cazuri s-au construit anexe, s-a schimbat anvelopa clădirii și, respectiv, era foarte dificil să te orientezi, mai ales pentru serviciile de urgență sau chiar și serviciile care efectuează lucrări de salubrizare”, explică Ghenadie Dubița.

Potrivit lui, din start a fost elaborat un model al inscripției pentru ca aceasta să fie vizibilă, dar și să fie asigurat un aspect estetic. „Adresa este scrisă cu vopsea reflectorizantă, iar înălțimea caracterelor este de 25 de centimetri. Se aplică de regulă la colțul blocului pentru a fi cât mai vizibilă”, a precizat șeful adjunct al DGLCA.

Pentru lucrările de anul acesta au fost alocați circa 796 de mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău