INSCOP Research | Aproape două treimi din populația României susțin Unirea cu R.Moldova

  • 17 Mai 2019 11:26
INSCOP Research | Aproape două treimi din populația României susțin Unirea cu R.Moldova

Aproape două treimi din populația României susțin Unirea cu R.Moldova și puțin peste jumătate dintre respondenți consideră că, în cazul ipotetic al unui asemenea eveniment, România ar deveni mai puternică, conform sondajului realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS, scrie Mediafax.

Potrivit sondajului de opinie publică la nivel național, realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române, aproximativ 8 din 10 respondenți declară că se simt mândri că sunt români și totodată sunt de părere că România trebuie să protejeze drepturile minorităților pe teritorul său, notează sursa citată

De asemenea, sondajul mai arată că 65,1% dintre cei chestionați susțin Unirea României cu R. Moldova, 22% se opun, iar 12,9% este procentul non-răspunsurilor.

În cazul ipotetic al unirii României cu Republica Moldova, 53,6% dintre cei intervievați consideră că România ar deveni mai puternică, 23,1% că ar deveni mai slabă, iar 23,2% nu știu sau nu răspund.

Sondajul de opinie publică la nivel național a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS - Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române. Datele sondajului de opinie au fost culese la nivel național în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019.

Volumul eșantionului a fost de 1.050 persoane și este reprezentativ pentru populația României, neinstituționalizată, cu vârsta de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău